Australische outback
Islands
Antartica
Antartica

Antartica 

De koudste plek op aarde 
Antartica ook wel  de Zuidpool  genoemd is de koudste plek op aarde.De temperaturen dalen hier tot 50 tot 70 graden onder het vriespunt. Ook hier smelten de poolkappen en heerst helaas menselijke milieuvervuiling.Terwijl hier helemaal geen mensen leven. (op onderzoekers na) En toch is hier veel leven ! 
Adelepinguin   Adele pinguins zijn een van de kleinste van alle pinguinsoorten wat hier op de Zuidpool leven. Je herkent ze makkelijk aan hun grootte .En hun zwarte kop en rug. Elke pinguinsoort leeft in grote kolonies. Na de zomer als ze gebaltst hebben .Dragen de mannetjes het ei bij zich,tussen de poten. De vrouwtjes gaan dan gezamelijk op jacht.   
Ezelspinguin   Ezels pinguins danken hun naam aan hun typische gebalk,wat doet denken aan een ezel. Dit doen alle pinguinssoorten wel.Maar Ezelspinguins hebben nog meer volume. Ezelspinguins valle extra op.Ze leven in kleinere kolonies dan andere pinguinsoorten.   
Keizerpinguin   Keizerpinguins zijn de grootste pinguinsoort wat we kennen op aarde. Hij lijkt sterk op de koningspinguin.Alleen zij zijn  veel groter. Pinguins jagen meestal samen.Naast Haaien ,orka's en Zeeluipaarden hebben ze geen natuurlijke vijanden. Pinguins leven in monogame koppels binnen een kolonie.Die ook heel hecht is. Als er een sneeuwstorm heerst staan ze bij elkaar met hun hoofd naar het midden.Zo houden ze elkaar warm.  
Kinbandpinguin  Kinbandpinguins danken hun naam aan hun zwate band die onder hun keel door loopt.Het is een middelgrote pinguinssoort.  Pinguins zijn echte viseters.Naast scholenvis eten ze ook platvis. Door hun witte buik en zwarte rug ,vallen ze bijna niet op als ze zwemmen.   
Koningspinguin   Koningspinguins lijken ook zeer op de keizerpinguins. Ze zijn dan ook veel kleiner. Maar wel bekender uit de dierentuinen en films. Koningspinguins zijn echter een gemoedelijke pinguinsoort.  
Macaronipinguin  Macaroni pinguins ,ook wel gentoo pinguins genoemd danken hun naam aan hun gele pluimen  bovenaan zijn ogen. Wat op macaroni lijkt. Het is echter een brutalere pinguinssoort.   
Reuzen albatros   Reuzenalbatrossen zijn een van de grootste vliegende vogels ter wereld.  Ze kunnen een spanwijdte van  ruim 2,90 bereiken. Het zijn echte viseters. Ze jagen in kolonies. En broeden ook in kolonies.   
Weddellzeehond   Weddelzeehonden  vind je zowel in groepen als alleen.Ze zullen nooit echt in grote kolonies voorkomen.Mannetjes zijn wat groter en uiteraard ook zwaarder.  Ook zij zijn grote viseters. Hun zicht is zowel onder als boven water zeer slecht.Met hun snorharen sporen ze daarom gemaklkelijk vis en platvissen op.   
Zeeluipaard   Zeeluipaarden zijn echte rovers. Ze  eten haaien,vis,aas,zeevogels en ook pinguis en zeehonden. Door zijn slanke gestroomlijnde lichaam zijn ze zeer snel  in het water. Ze leven solitair. In de paartijd komen ze uiteraard wel bij elkaar. Maar dit is tijdelijk.   
Zuidelijke zee olifant   Zuidelijke zeeolifanten leven op de Zuidelijke helft van de Zuidpool. Ze zijn meer kolosaler dan de noordelijke.Beide zeeolifanten danken hun naam aan hun zogemaamde slurfje,wat overigens alleen de mannelijke zeeolifanten hebben.Dit maakt immers indruk op de vrouwtjes.   
Zuidpoolkip   Zuidpoolkippen zijn niet vliegende vogels .En daardoor ook kwetsbaarder. Ze leven alleen of in koppels.   


homepagede mensenwereld Australie AzieEuropaZuid AmerikaNoord AmerikaAfrikaGastenboekFotoalbumUitgestorven dierensoortenDWA blog Wereld zeeen en oceanen