Australische outback
Islands
Antartica
Islands

 ISLANDS : 
 

Fiji,Papoea,New Guinea ,New Zeeland en Tasmanie 
 Deze eilanden vlak bij australie  zijn heel dunbevolkt, het overgroot deel is berdekt met  tropisch regenwoud dat best,  voedselrijk is.   Hier komen dan ook de meest bijzondere diersoorten voor die je  nergens anders voorkomen .  
Brughagedis   Brughagedissen zijn blad en insekteneters.Ze kunnen 1,5 meter lang worden. Ondanks zijn  uiterlijk zijn ze ongevaarlijk. Ze leggen hun eieren in holen,waarna de zon hen uitbroed. 
Bruijnpademelon   Bruijnpademelons worden ook wel Duskypademelon genoemd. Het is famillie van de kangoeroes en wallaby's.Alleen is deze wat kleiner en schuwer. Het is even goed wel een buideldier.  Ze leven hoofdzakelijk solitair. Ze eten bladeren en grassen.  Ze zijn vooral 's nachts actief en 's morgens vroeg.   
Dwerg kasuaris  Dwergkasuarissen zijn de kleinste en tevers een van de drie ondersoorten van de helmcasuarissen. Ze leven solitair.Mannetjes  hebben een grote kam,sterke snavel en ook sterke poten.Dit zijn tevens hun wapens.Ze beschermen hun nest met hun leven. Vrouwtjes zijn echter  bruin van kleur,zodat ze onopvallend kunnen broeden. 
Dwergpinguin   Van alle pinguins is deze de kleinste maar ook het kwetsbaarst.Door ingevoerde roofdieren en milieu vervuiling worden ze met uitsterven bedreigd.  Dwergpinguins  broeden ook in kolonies,die allemaal kolonies. Ze broeden ook  in het zuiden van het Australische continent. 
Fiji leguaan   Fiji leguanen zijn een van de kleinste leguanen ter wereld. Ze worden nog net geen meter lang.Ze eten insekten die ze in de bomen zoeken. Door hun groene kleur vallen ze bijna niet op.   
Goodfellow boomkangoeroe  Boomkangaroes komen eigenlijk nooit op de grond. Zelfs niet om te eten,helemaal nik. Ze eten bladeren die ze hoog in de bomen vinden. Met  hun staart houden ze evenwicht. Nog een reden waarom ze in bomen leven is dat het daar veel veiliger is. Hier hebben ze weinig vijanden. Het zijn buideldieren,net als gewone kangoeroes. 
Helmkasuaris   Helmcasuarissen zijn net als struisvogels en nandoes ook loopvogels. Mannetjes zijn heel groot ,hebben een kam en een blauwe hals. Vrouwtjes zijn licht tot donkerbruin van kleur. Mannetjes gebruiken hun snavel,kam en poten om zich te verdedigen. Ze leven solitair. Ze eten kleine zoogdieren,vruchten en zaden.   
Kagu  Kagu's zijn premetieve vogels .Ze leven solitair.Buiten  de paartijd kunnen ze elkaar ook niet verdragen,want dan kunnen ze zelfs elkaar doden. Ze eten hoofdzakelijk zaden.
Kakapo   Kakapo's zijn misschien wel de  bedreigdste dieren op aarde.Dit heeft vooral te maken met habitatvernietiging en de jacht. Kakapo's zijn de enige papegaaiachtige die niet kan vliegen.Dat maakt hen  kwetsbaar tegen ingevoerde roofdieren zoals ratten en huiskatten.  Ze leven solitair.En eten vooral vruchten.  
Kea    Kea's zijn  een van de intellegentste vogels op aarde.Ze gebruiken gereedschap om hun voedsel te vinden,daarnaast eten ze ook alles : kleinere zoogdieren,aas,eieren,insekte,vis,vruchten enzovoort. Het maakt hun niks uit . Sinds de ontdekking zijn ze heel populair bij de Nieuw-Zeelanders.Ze stelen ook weleens wat. En men vind ze natuur grappig,omdat ze totaal niet schuw zijn. Dit heeft wel gevolgen natuurlijk.   
Matchie boomkangoeroes  Matchie boomkangoeroes zijn ook boombewoners. Je herkent ze aan hun slankere bouw . Ze zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. Ze leven hoog in de bomen en ook nog solitair,waardoor ze bijna niet opvallen. 
Nieuw zeelandse vruchten duif   Deze duiven zijn vrij algemeen in heel algemeen op het eiland.Echter is hij door ingevoerde  vogels deels verdreven. Het  zijn standvogels. Ze eten veeal zaden van diversen planten. Ook boeren jagen op hen voor het vlees en omdat ze hun akkers kaal pikken. Deze duiven leven in monogame koppels.   
North Island Taipan   De north island taipan is de giftigste slang ter wereld.Een druppel gif is genoeg om een kudde olifanten te doden. Ze eten kleinere zoogdieren.Als ze  zich bedreigd voelen vallen ze wel eens grotere dieren en zelfs mensen aan. Dit gebeurd gelukkig zelden,maar is wel een reden waarom ze bejaagd worden.   
Noorder eiland kiwi   Nee het is geen vrucht. Maar een vogel. Deze nachtactieve vogels zijn ook famillie van de loopvogels en dus ook verre neefjes van struisvogels,emoes en nandoes.  Kiwi's leven solitair. Je zult ze bijna nooit samen zien of zelfs uberhaupt zien,aangezien ze zeer schuw zijn.  De noordereiland kiwi is 1 van de 4 soorten .En is dan ook de meest voorkomende soort.   
Oranjehals kasuaris    Oranjehals casuarissen zijn een vasn de enkele soorten casuarissen. Ze leven solitair. Ze danken hun naam aan hun oranje hals. Ze zijn ook een heel stuk kleiner dan de Benneth casuaris.   
Palm kaketoe   Palmkaketoes zijn de grootste kaketoes op aarde. Ze leven in monogame koppels,maar vaak zie je ze in kleine groepen vliegen. Palmkaketoes hangen vaak rond bij palmolieplantages,waaraan de naam dankt. Kaketoes hebben een grappige kuif,hiermee maken ze emoties duidelijk. Palm kaketoes hebben dan ook de grootste kuif. 
Papoea varaan

varanus salvadori monitor 
 
Papoea varanen zijn een van de grootste hagedissen op het eiland Papoea.Ze eten hier kleine zoogdieren,eieren en vogels. Die ze met hun grote kaken pakken. Hij word ook wel salvadori varaan genoemd. 
Raggi's paradijsvogel   Raggi's paradijsvogels zijn een van de vele soorten paradijsvogels. Tijdens het paarseizoen baltsen de mannetje om maar goed op te vallen voor de vrouwtjes.Dit doen ze door te dansen ,met hun veren te pronken en door eten te verzamelen. Ze eten insekten en zaden.   
Scheepmakers kroonduif Scheepmakers kroonduiven zijn een ondersoort van de victoria kroonduif.Kroonduiven behoren tot de grootste duivensoort ter wereld. Ze leven in monogame koppels. Ze vliegen niet veel,maar lopen en springen als de beste. Ze zijn te kerkennen aan de hogere kuif. 
Tasmaanse duivel   Tasmaanse duivels zijn een van de agressiefste en bloeddorstigste dieren op aarde. Het zijn buideldieren die vrij veel jongen tegenlijk kunnen krijgen. Ze  leven  op het eiland Tasmanie .Hier jagen ze op van alles wat ze tegen komen. Ook af en toe vee,van boeren .Waardoor ze soms afgeschoten worden. Ook spelen ziektes een rol ,zoals hondsdolheid.Wat huis honden mee brengen.   
Victoria kroonduif  Kroonduiven zijn de grootste duiven ter wereld. Er bestaan meer soorten kroonduiven,waarvan de victoria kroonduif er een is. Ze leven in monogame koppels. Echt vliegen doen ze niet,wel hupsen en lopen.   
Zuidereiland kiwi  Zuidereiland kiwi's leven in het zuiden van New zeeland. Ze eten  vruchten die van de bomen zijn gevallen. Ook zuidereiland of ook wel bruine kiwi's genoemd leven 's nachts. Het zijn schuwe en solitaire dieren. 



homepagede mensenwereld Australie AzieEuropaZuid AmerikaNoord AmerikaAfrikaGastenboekFotoalbumUitgestorven dierensoortenDWA blog Wereld zeeen en oceanen