bezochte dierentuinen
links en partners
DWA pets
Dierentuin verslagen
Dierentuin verslagen

dierentuin verslagen  Hier op deze pagina vind u alle dierentuin verslagen van waar ik ooit geweest ben .LET OP !!  bij sommige zoos  ben ik allang niet geweest of was ik nog jong , daarom kan het zijn dat er veel venieuwd is in die zoo. Ik vertel ook niet alles natuurlijk ! Deze verslagen zijn ook heel handig voor als je zelf een tripje wil plannen ! 
 zoo planckendael   

 

Oceanie

In dit gedeelte  worden allerlei Australische dieren gehuisvest en ook van de eilanden eromheen . Langs de wandelroute vind je o.a.  het koalahuisje,verschillende vogels, kangoeroes,casuarissen en zelfs mierenegels.Europa

In dit bescheiden stukje park zitten niet echt veel hoogtepunten ontdek o.a.  de vossen en loop door het verblijf vooe uilen.

Azië

In dit themagebied loopt de wandelroute vanuit de indische neushoorns langs de sneeuwluipaarden waarna je de olifantentempel bezoekt  via de indische leeuwen en gibbons kom je in de tropenkas  waar talloze vogels en nachtdieren te vinden zijn. Via de kamelen en wisenten keer je weer terug.

Afrika

Via de watutsierunderen kom je in het bonobo gebied waar  zoals inderdaad bonobo’s zijn te zien .  Vanuit daar kom je uit in een Afrikaans dorp waar je vertrekt naar de savanne waar o.a. grevy zebra’s  kordofan giraffen en impala’s leven.  Aan het einde van de route  kom je nog o.a. hyena’s , cheeta’s , bongo’s en gnoes tegen.

Amerika

Via de bizon prairie trek je Amerika in. Hier vind je ook de western kinderboerderij waar ook ezels en alpaca’s staan  ook kom je hier o.a. boshonden,dwergapen,peccari’s en diversen vogels tegen. 

 zoo antwerpen   

 

Aquarium/ reptielen gebouw / vriesland

In het reptielen gebouw loopt u eerst langs allerlei terrariums voor o.a. cobra’s, komodo varanen , leguanen en talloze andere reptielen, amfibieën  en insecten .  En mis vooral de tropische storm bij de kaaimannen niet !!

In vriesland verkent u de Zuidpool. Hier kunt u in een grote vrieskast o.a. macaronipinguins en koningspinguïns bewonderen .

Via verschillende kleinere aquaria’s voor diversen vissen uit verschillende wateren - met in het bijzonder :de octopussen, zeepaardjes en zwartpuntrifhaaien- kom je uit bij een immens groot rifaquarium waar  veel verschillende vissen in zwemmen.

Kleinapengebouw/mensapengebouw

In het kleinapen gebouw  vind je allerlei kleinere apen zoals : dwergapen mutslangoeren en uilenkopmeerkatten . Bij de ingang van het gebouw  kun je de buitenverblijven van o.a. de mandrils en mantelbavianen  bekijken.

In het mensapen gebouw vind je de binnenverblijven van de chimpansees en gorrila’s ! Bijzonder is ook dat hier de oostelijke laagland gorilla word gehouden.

Jubileum complex

Het jubileum complex ligt wat hoger gelegen in de zoo. Hier zitten vele dieren.In het nachtdierenhuis is het heel donker !  Hier vind je dan ook alleen dieren die ’s nachts leven. In deze zoo vind je o.a. nijlroezetten,kantjils en Australische vissende ratten en nog veel meer . Ook vind je hier verblijven voor diversen roofdieren ,waaronder het grote leeuwenverblijf en de kleinere verblijven voor o.a. brilberen , amoerluipaarden en jaguars. Ook vind je hier verblijven voor roofvogels zoals monniksgieren,sneeuwuilen en de grote condors ! En owja vergeet niet vlakbij het reptielen gebouw de dromedarissen  en het hymalaya verblijf voor o.a. takins.

 

Vogelgebouw

In dit gebouw leven verschillende vogels uit allerlei biotopen over de hele wereld. Hier vind je o.a. zonnerallen,beo’s en hokko’s .

 burgers zoo   Safari

Op de safari  bootsen zee en rijk gevulde savanne na. De reis begint bij  de roofdieren waaronder de leeuwen. Via een drinkpoel waar men verderop de neushoorns kan zien, gaat de weg de observatie brug op. Waar je de grote savanne ziet met o.a. rothschildgiraffen, grants zebra’s  ,gnoes en verschillende antilopen soorten .De reis eindigt bij het safarirestaurant

Park

In het park deel ontmoet je burgers historie .Hier staan veel diersoorten  van alle werelddelen door elkaar .Hier onmoet u o.a. verschillende vogels,chimpansees , aziatische olifanten, dwergnijlpaarden en stokstaartjes.

Rimba

De rimba huisvest diversen dieren uit zuid oost Azië hier ontmoet je o.a. maleise beren, brillangoeren  , bantengs en tijgers. Via een ondergrondse gang  kun je naar 2 grote terrariums kijken voor o.a. netpythons.

Mangrove

De mangrove is een Aziatisch vloedbos .In deze serre bootsen ze dat na .In de 2 delen zitten o.a. zeilhagedissen,schildpadden en diversen vogels.

Ocean

In de ocean duik je steeds dieper  de riffen in. Hier ontdek je verschillende vissen , maar ook haaien en roggen.

  Desert

Ontdek het noord Amerikaans woestijnlandschap  .Via de grot waar je binnenkomt zitten ook al allerlei nachtdieren waaronder : gilamonsters  en katoenratten. In de grote woestijn vind je naast verschillende vogels ook o.a. : dikhoornschapen ,bobcats en peccari’s .

Bush

Is het bekendste stukje van het park. Hier loop je door een heuse jungle ,waar allerlei dieren wonnen .Ontdek hier de los vliegende vogels en reptielen maar ook de bijzondere zeekoeien ,otters, aardvarkens en zelfs kaaimannen.

 avifauna   
Tropenhal 

De tropenhallen in avifauna zijn in enkele stukken verdeeld.In het eerste stukje  zitten verschillende vogels uit de Filippijnen. Zoals : manenduiven  visayan tartictic neushoornvogels en  nacht hokko’s.

Het tweede gedeelte de zogenaamde pantanal huisvest verschillende soorten zuid Amerikaanse vogelsoorten.  Hier leven voornamelijk : zonnerallen,reuzentoekans en saffraanvinken.

Het derde gedeelte bevat een mix van Afrikaanse , Aziatische en Australische vogels hier treft men o.a. kroonduiven,glansspreeuwen en  bali spreeuwen aan.

Het vierde en laatste deel  bevat vele volières  met veelal  neushoornvogels en enkele andere vogels zoals o.a. congopauwen en goulds amadines.

Lori landing

In 1 kas wonen de lori’s ,.Deze kun je voeren met  je gekochte bakje nectar bij de ingang.Ze komen echt op je zitten.

De grote plas

 Als u om de plas loopt komt u verschillende vogels tegen . Op de plas zelf wonen veelal  verschillende ganzen en eenden  ,pelikanen  maar ook ooievaars en kraanvogels. En vergeet ook niet het doorloopverblijf met o.a. ringstaartmaki’s en kroonmaki’s

Nacht safari

Ga via de uilenruïne waar o.a. oehoes  zitten naar de nacht. Hier kun je o.a. Australische grielen en kiwi’s spotten.

Andere volieres

Naast deze highlights zijn in avifauna nog talloze verblijven te bezoeken .Enkele bijzondere vogels zijn : helmcauarissen,witkopgieren,stellers zeearenden, rode panda’s ,humboldt pinguïns en struisvogels.

 apenheul  

 

Loslopende apen

Het park staat natuurlijk   bekend om zijn loslopende apen,helaas  is niet wat veel mensen denken   dat ze op je komen zitten. Je loopt als het waren door enkele gebieden heen ( scheidingen merk ke niet veel ) waar o.a. doodshoofdapen,dwergapen,brulapen,langoeren en maki’s  loslopen . Ook leven hier enkele andere dieren zoals nandoes vrij rond.

Mensapen

Demensapen zijn natuurlijk te groot om los te lopen! Zij leven daarom op ruime eilanden .Hier kom je o.a. bonobo’s ,gorilla’s  en oran oetangs tegen.

Berber gebied

In dit gebied leven berberapen  vrij. Naast berberapen ziet u o.a. ook nog kaalkop ibissen en gundi’s .

Apenboompad

 Ga de hoogte in ! Via een loopbrug zijn de loslopende dwergapen en brulapen beter te zien. Ook kun je de nacht in waar nachtaapjes te zien zijn . En mis vooral de kikkertjes niet !

Amazonebrug

Op de verhoogde amazone brug  zie je o.a. capucijnapen enslingerapen op ooghoogte  en ook nog eens vlakbij. Naast apen lopen hier onder ook capibara’s rond .

 vogelbush eureka   

 

Vlinderkas

Hier loop je echt door de jungle. In dit gedeelte van de kas leven ontelbare vlinders .Ook kun je hier in het fokcentrum kijken, waar vlinders uit de cocons komen.

Papegaaien/lori kas

 In de lori kas vliegen de lori van de blauwe bergen vrij rond.Met een gekochte bakje nectar kun je ze voeren en komen ze zelfs op je zitten. Aan de rand  van de lori kas vind je nog enkele volières voor o.a. rose kaketoes en  ara’s .Bij de weg naar buiten vind je nog meer volières .

Roofvogels

Vogelbush eureka heeft een vrij  grote collectie roofvogels waar ook shows mee gedaan worden .Binnen word o.a.  gevlogen met kokaburra’s  en dwerguilen en buiten met grotere vogels zoals : buizerds ,oehoes en steppearenden. Naast de vogels  die in de shows vliegen hebben ze ook volières met o.a. geelkopcaracara’s en sperweruilen. Deze  vliegen niet mee in de shows .

Vogelbush

Waar het allemaal om draait  is de vogelbush. Hier leven  vele soorten vogels vrij  voor veel vogels moet je wel goed zoeken ! Hier leven o.a.  zebravinken, rode kardinaal , smidplevieren en nog veel meer. 

 dolfinarium harderwijk   
Shows

In het park zijn talloze shows te vinden met o.a. walrussen,dolfijnen (tuimelaars)  zeeleeuwen en zeehonden  . Ze verschillen heel erg van educatief tot een theaterachtige show.

Andere zeebewoners

Naast de grote zeezoogdieren zijn er ook kleinere zeebewoners te zien .Bij de krabbenkust kunt u  allerlei kleine visjes ,anemonen en krabbetjes ontdekken terwijl je over de stapstenen loopt.  En in het roggenrif kunt je zelfs roggen aaien ! In  de aquariums vind je nog meer soorten vissoorten.

Odiezee

De odiezee is een groot natuurlijk meer waar een grote groep dolfijnen in een natuurlijke omgeving zemt. Hier kun je ook ze onder water  zien.

 
safaripark beekse bergen    
Autosafari

Ga op avontuur met je eigen auto  tussen de dieren. .Hier rijd je o.a. langs :kamelen ,giraffen en aller lei herten en antilopen.


Bussafari

Ga mee met een bus . Onderweg vertelt een ranger alles over de dieren. Ook heeft hij matriaal  bij zich . Langs de bussafari tref je o.a. cheeta’s ,zebra’s en  kangoeroes aan.

Boot safari

Ook over het water kun je dieren bekijken. Een gids vertelt ook alles over de dieren die je tegenkomt .Hier kom je o.a.  ringstaartmaki’s  en neushoorns tegen.

Wandelsafari

Ga ook te voet op pad ! Op de kilometers lange wandelroute ontdek je allerlei dieren zoals leeuwen , tijgers, olifanten, gorrila’s en  mis ook de roofvogelsgows niet !! 

 monde sauvage   
Autosafari 

De autosafari in dit park  bestaat uit 2 delen  1 met afrikaanse dieren en 1 met zuid Amerikaanse dieren .Dit kun je  doen d.m.v. je eigen auto of een safaritrein .In het grootse deel  “de afrikaanse savanne “  kun je met de auto of trein o.a. giraffen , afrikaanse olifanten (achter een klein hekje ) ,witte neushoorn,nijlpaarden , zebra’s en vele antilopensoorten . In het zuid Amerika gedeelte vind je o.a.  tapirs,neusberen (op een eiland waar je omheen rijd ) ,manenwolven (achter n afscheiding) ,lama’s en mara’s

Apen en roofdieren

 Het apengedeelte is vrij beperkt. Je vind hier o.a. chimpansees ,oran oetangs, gibbons en maki’s op ruime eilanden.

 Het roofdier gedeelte is echter anders : de ruime beren verblijven huisvesten o.a.  kraag ,ijs en bruine beren.   In enkele  helaas kleinere verblijven zijn o.a. leeuwen ,tijger,amoerluipaarden,jaguars en poema’s te vinden.

Shows

Naast  alle dieren zijn er ook 3 shows met  papegaaien,roofvogels en zeeleeuwen . het  zijn geen educatieve shows ,maar wel op zijn manier bijzonder.

Tropenhal

Deze kleine hal is geen  hal wat je in  grotere parken gewend bent . Er is een reptielen grotje voor o.a. boa’s en een paar volieres voor o.a. dwergapen en neushoornvogels. 

 ecomare   
Museum 

 In Ecomare  Zijn  wat exposities over de wadden en Noordzee . Ontdek daarnaast ook  “de vogelzoldertje” waar je allerlei  opgezette vogels ziet die op Texel voorkomen  In  “de walviszaal” ontdek je alles over de walvissen .Er hangen ook reusachtige skeletten . Let op ! Er zijn ook tijdelijke exposities !

Opvang

Ecomare  heeft als eerste  doel  het opvangen van zeevogels en zeehonden . En die vervolgens ook (hopelijk) kunnen uit te zetten. Er  verblijft ook een  vaste groep zeehonden die voor publiek te zien is. Dit geld ook voor de vaste groep jan-van-genten  . Ook zijn er 2 bruinvissen van SOS dolfijn te zien die hier ook in permanente opvang leven.

Zeeaquarium

Bezoek ook het ondergronds aquarium .Met de replica’s van grotere zeezoogdieren lijkt het net of je echt onder water bent. Ontdek  alles  over de zeedieren die er leven . En ontdek  o.a. krabben,hondshaaien en verschillende vissen in ruime aquariums. Let op !  hun vis bestand kan iedere keer wisselen.

 zoo wupperthal   
Vogelgebouw 

Dit gebouw  bevat allerlei soorten vogels binnen vind je in diversen biotoop verblijven o.a. rode rotshanen, zwarte kaketoes en fazanten .In de freiflughalle  kun je o.a. zonnerallen,kardinalen en suikervogels  vinden. Buiten zijn nog enkele volières voor o.a ibissen, strandvogels en  fazanten te zien.

Verder kun je door het gehele park nog zat volieres zien met o.a.: harpijen  ,monniksgieren en sneeuwuilen .

Apenhuis/mensapenhuis

In Het apenhuis   leven verschillende apensoorten die binnen en ook buiten kunnen klimmen hier tref je o.a. brillangoeren,  rode vari’s en drills.

In het mensapenhuis zitten o.a. gorrila’s ,bonobo’s en oran oetangs . Die ook naar binnen en buiten kunnen.

 kattenhuis

In dit ouderwetse gebouw leven verschillende  grotere en kleine katachtige. Zoals o.a.  sneeuwluipaarden , noord chinese panters  en zandkatten. Verderop in het park zijn  nog tijgers en leeuwen in ruime verblijven te zien .

Olifanten/tapirs/okapi’s

In het tapirhuis kan men  de  braids tapirs zowel buiten als binnen zien.  En zelfs onderwater ! De tapirs zitten binnen ook met o.a. luiaards.

In het olifanten verblijf leeft n famillie groep met een bul .Ze leven in een groot binnen/ buiten verblijf. In de buurt zijn ook veel dieren te vinden zoals o.a. : de hertenzwijnen.

In de zoo van wupperthal leeft een koppel okapi’s  Die je binnen en buiten kunt zien.

 

Aquarium/terrarium

In dit oudere gebouw leven verschillende kleinere aquariums met zoet en zout water met o.a. koralen, beensnoeken en zeenaalden. Qua reptielen is het groter zo zie je o.a. : pofadders,kaaimannen en gifkikkers.

 

Pinguins

De pinguins behoren tot de symbolische dieren van de zoo. Je komt ze o.a. in de vrieskast tegen .Hier zijn o.a. :  konings en ezels pinguins te vinden .Buiten vind men nog  zwartvoetpinguins.

Hertengebouw

Het oude herten gebouw word tegenwoordig bewoond door 2 grote hertachtigen : namelijk de rendieren en paterdavids herten.  Aan de achterkant wonen de kiangs.

Watervogels /  poolgebiedje

 Meteen bij de ingang zul je al snel het watervogel verblijf zien.Hier wonen diversen ganzen , eenden ,kraanvogels en ooievaars .

Direct erna komt het zogenaamde “poolgebiedje” dat noem ik  even zo omdat ,dit vlakbij de ingang is waar veel pooldieren leven.  Hier tref je o.a. ijsberen, zeeleeuwen en kodiakberen aan. 

 zoo duisburg 

Apenhuis 

Dit is een van oudere apenhuizen in een duierentuin. Alles zit dan ook vrij klein.  Hier tref je o.a. gorrila’s ( met een groot buiten verblijf)  oran oetangs , mandrills , luiaards , dwergapen en dwergnijlpaarden.

Dolfinarium

Dit is  een van de 2 laatste dolfinariums in Duitsland.  Ze doen shows met hun kweekgroep tuimelaars.

Aquarium en Rio Negro

In het kleine opgezette aquarium zijn  verschillende zoet en zout watervissen  te bewonderen zoals o.a. koralen, piranha’s ,kwallen en verpleegsterhaaien. In het naast gelegen Rio  negro  woont  europa’s enige rivierdolfijn.  Naast haar wonen er nog reuzenotters en dwergapen in deze kas.

Savanne

Duisburgse savanne  bestaat uit 2 delen .Het eerste deel staan watutsierunderen met penseelzwijnen . Op het 2e deel staan o.a. damara zebra’s en witte neushoorns .

Vogels

In de aangrezende vogelvolières zijn enkele verblijven doorlopend hier ziet u o.a. ibissen, koereigers,papegaaien en talingen.

 zoo krefeld   grote dierenhuis 

Het Grote dierenhuis bied   onderdak voor de grootste dieren van de zoo zoals o.a. indische olifanten en zwarte neushoorns.

 Zuid amerikaans tropenhal / vlinderkas

Waan je in het regenwoud .Hier leven  vele bijzondere dieren  . Ontdek de vrij lopende witgezichtsaki’s en pas op voor de kaaimannen.  Verder vind je er o.a. nog tamandua’s ,bladsnijdersmieren en anaconda’s.

Vogelhuis

In diversen volieres worden vogels  van over de hele wereld getoond. Zoals : muisvogels, bijeneters en madegascar ibissen.

Mensapenhuis

In deze hal leven naast mensapen zoals: oran oetangs , chimpansees en gorrila’s .Ook dwergapen zoals : pygmee oestities en zilveroestities . Dit alles is te bewonderen in een tropisch decor.

Savanne

Op deze relatief kleine savanne leven o.a. impala’s ,waterbokken en algazelles. Aan de rand staan nog enkele verblijven voor o.a. damara zebra’s , grote koedoes en  dikdiks.

Tapirhuis

Dit gebouw bevat een combi verblijf voor o.a. Braziliaanse tapirs, nandoes en guanaco’s.

 Roofdieren

Zoo krefeld telt niet veel roofdieren de grootste zijn o.a. de californische zeeleeuwen,sumatraanse tijgers en jaguars. Onder de kleinere rovers zijn de jaguarundi’s en servals.

Watervogels

In het park is de grote  watervogelverblijf te vinden waar o.a. flamingo’s , ooievaars en diversen eenden en ganzen leven.

Zoom erlebeniswelt gelsenkirchen  
Afrika  

De wandelroute door het Afrika  gebied   wandelt u via het Afrikaans dorp met watutsierunderen richting de roofdieren waar  o.a. leeuwen zitten. Vanuit hier loop je langs de 2  savannes . Aan de ene kant  leven o.a. giraffen ,impala’s, pelikanen, hoornraven etc. En aan de andere kant leven o.a. witte neushoorns,  grants zebra’s, kudu’s  en vale gieren.  Met een bootje kunt u deze savanne ook bezoeken en u komt ook o.a. bavianen, sitatoenga’s en nijlpaarden tegen, die je ook wandelend kunt bezoeken . In de regenwoud hal vind  je de binnenverblijven voor de nijlpaarden en chimpansees ( die ook buiten op n ruim eiland te zien zijn )  en hier leven ook nog o.a.  blauwlipmeerkatten ,servals en hamerkoppen.  Verder sluit u het gebied af met een doorloopgebied met rode vari’s .

savanne vanuit de boot 

Alaska

 Via het verblijf voor  o.a. lynxen,wasberen en  sneeuwuilen  start je de alaska route. Via  het verblijf van o.a. kodiak en kamsjatkaberen komt u uit  bij het poolgebied  waar o.a. ijsberen en zeeleeuwen leven , die ook onder water te bewonderen zijn. Via  de elanden en timberwolven keer je weer terug uit het alaska gebied.

berenverblijf

Azië

Via de siberische tijgers en rode panda’s start je het gebied . Via de kamelen en laponders ga je het tropenhuis in .Hier zie je o.a. de binnenverblijven voor de oran oetangs, langoeren en otters, daarnaast zijn er ook nog diversen vogels en vleerhonden te zien.  

 olmense zoo   
Tropenhal 

In de ruime tropenhal leven talloze dieren . Zowel vrij als in verblijven kom je o.a. veel vrij vliegende vogels , otters,vari’s en reptielen tegen. In verblijven zitten o.a. agouti’s en paca’s .

Nursery

Hier  zie je allerlei jonge dieren opgroeien , in een babykraaltje kun je jonge katachtige zelfs van dichtbij zien.

Savanne

Via een loopbrug heb je  goed uitzicht over de savanne waar o.a. : giraffen (mannengroep) , zebra’s,antilopes en struisvogels lopen .Ook  zijn hier Afrikaanse olifanten te zien.

Roofvogel/kraanvogelpromenade

 In diversen verblijven vind u veel roofvogel en kraanvogelsoorten  zoals o.a.: oehoes ,zeearenden,zwarte en vale gieren ,buizerds ,kroonkraanvogels,saruskraanvogels en europese kraanvogels.

Casa panthera

Olmense zoo heeft veel katachtigen die in en rond casa panthera leven . Hier zitten o.a. zwarte en gevlekte panters,leeuwen (ook witte ) ,(allerlei kleurmustaties ) tijgers , poema’s ,caracals en cheetah’s .

 pairi daiza   
Le porte du ciel 

Ervaar de middeleeuwen! Bewonder de grote abdij en geniet van de indrukwekkende roofvogelshow. Loop door de grote koepel voliere met o.a. flamingo’s abdims ooievaars en rode ibissen en ontdek ara’s en kaketoes in hun oude laan. En kijk vooral ook om je heen in Pairi daiza ! Overal bloeit wel iets moois! Even bij komen ? Ga rustig rondwandelen in de oasis waar ook veel dieren leven.

La lagune

Hier in de lagune vind je dieren  van over de hele wereld .Ga op bezoek bij de doodshoofdapen op madidi of   wandel door de grote Australische voliere  met  daarnaast ook  allerlei  andere Australische bewoners op mura mura terratori . En  bijna onmisbaar  de grote watervogel vijver ,waar o.a. pelikanen ,ooievaars ,kraanvogels en diversen ganzen en eenden in vrijheid leven.  En mis de reptielen in de mersus emegro vooral niet !!!

Le terre de origines

 Ontdek  Afrika .Hier kun je door het paaldorp wandelen waar je   mens en dier ziet samen leven . Dit is tevens ook de thuisbasis van de pelsrobben. Via de tamberma dorp  trek je de savanne op met o.a. leeuwen,giraffen,Afrikaanse olifanten,buffels,luipaarden,witte neushoorns,nijlpaarden, zebra’s,antilopes en hyena’s . En bezoek zeker ook de maki’s op nosy komba !

Le porte des profondeurs

Duik naar de diepte in het aquarium en ontdek de bijzondere onderwaterwereld  met o.a. haaien,koralen,pacu’s,naulitius en  vele andere vissen . Kijk ook  uit over de agloa bay  waar de pinguins en zeehonden leven.

Ganesha

Ontdek zuid oost Azië  waar je allerlei tempels ziet ter ere van de boedistische goden .   Ontdek hier o.a. aziatische olifanten,buffels en siamangs  in hun ruime onderkomen.

Le cite des immortels

Beleef de grootste chinese tuin van europa .Ontmoet de reuzenpanda’s in hun eigen natuurlijke omgeving  .Ontdek ook o.a.  de sneeuwluipaarden,kraanvogels,rode panda’s en takins.

La valle de la source

Ontdek aan de rand van de lagune dit werelddeel .Waar  je in de vallei van de st. bernardustoren betreed . Dit heeft allemaal te maken met de historie van het park. Hier kom je o.a. tapirs en het roofvogeldorp tegen. 

 dierenpark amersfoort   
Rijk der reuzen.
 

Dit is het olifanten verblijf van dierenpark Amersfoort. Hier leeft een familiegroep. Je kunt ze zowel buiten als binnen bekijken in hun ruime verblijf.

Stad der oudheid

In dit themagebied leven veel dieren die vroeger ,vele jaren voor christus en enkele zelfs tot heden in steden en dorpen leefde. Hier tref je o.a. bavianen,leeuwen,tijgers,kamelen,ezels en jakhalzen.

In de  doolhof der dwergen  leven de kleinste bewoners. Hier tref je o.a. dwergapen , stokstaartjes en wallaby’s aan . Aan de rand vind je nog enkele verblijven voor o.a. siamangs .

Berenplein / doolhof der dwergen

Op het berenplein kom je direct na de ingang terecht .Hier vind je natuurlijk de bruine beren in hun gemoderniseerde oude verblijf. Eromheen vind je nog o.a.: parkieten , chimpansees,beveratten en otters  . Ook vind je hier de vogellaan met talloze vogels zoals groenwangamazones,uilen,ibissen,kwakken en hokko’s .

Savanne

Op de ruime savanne van dierenpark amersfoort  verblijven o.a. een mannengroep van verschillende giraffensoorten, grevy’s zebra’s , parelhoenders en elandantilopen.

Dinopark

In het dinopark staan allerlei levensechte dino’s ,sommige kunnen ook bewegen.

 dierenpark zie- zoo   Vanuit de entrée van het dierenpark waar ook  het terras ligt en de reptielenzolder ( met o.a. neushoornleguanen,anaconda’s,ringstaartmangoesten en kowari’s)   Via de meeuwenvolière kom je bij de Afrika rotonde  waar je o.a. mangoesten,stokstaartjes en penseelzwijnen tegenkomt . Via  de verblijven voor o.a. neusberen,hyena’s ,nevelpanters,rode honden , otters,sikaherten en gieren kom je bij het nieuwbouwgebied. Hier bouwen ze veel nieuws en is ook een kleine show te zien met aangrenzend o.a. het kamelenverblijf . Via het lynxenverblijf kom je nog langs  o.a. lama’s ,zwarte beren en diversen voileres  voor uilen en kraanvogels  kom je terug bij het terras.

*zo loop je als je de aangegeven route ongeveer volgt .Je kunt natuurlijk ook zelf je rondje maken ! 

 kasteelpark born 
Deel1 

Vanuit  de ingang begint het eerste deel van het kasteelpark. Dit gebied is lager gelegen en telt veel dierensoorten. Bij de ingang kom je verblijven voor o.a. ara’s tegen. Via het wandelpad langs o.a. damherten,alpaca’s en schapen lopen we de wandelbrug op waar je de verblijven van o.a. kamelen met diversen watervogels vind en de zilvervossen. Vanuit daar loop je richting de grote volières  voor o.a. ibissen,koereigers en ooievaars.

Deel 2

Op dit hogere gedeelte loop je langs  o.a. mini varken,stekelvarkens en roofvogels. En via de wasberen en ezels naar de parkieten doorloop volière . Hier vliegen diversen parkieten soorten los . Daarna lopen we richting de kinderboerderij met o.a.  het kriebelhuis (insektarium), moeflons,lama’s ,wasberen en berberapen. 

 zoo veldhoven   
Tropenkas

In Deze tropenkas  kunnen kinderen heel leuk spelen. Terwijl ze spleen kunnen ze  ook vele losvliegende vogels ontdekken. Ouders  kunnen dan ook tot rust komen op het ruime terras. Ook heeft deze hal een boven verdieping waar o.a. verschillende toekans en neushoornvogels te zien zijn  en ook enkele reptielen.

Vogels

Dit park was een oorspronkelijke papegaaienopvang   die in 2013 is gestopt . Dit is dus ook weer terug te herkennen . Er zijn vele vogelsoorten te zien  zoals : ara’s,kaketoes,neushoornvogels,toekans, roofvogels ,uilen,zangvogels en loopvogels. Veel ara’s en kaketoes zijn opvangdieren dus sommige zullen niet heel mooi meer zijn.

Andere dieren

Naast  vogels zijn er ook nog enkele andere dieren te vinden.  Zoals o.a. ezels,alpaca’s,servals,vari’s en ringstaartmaki’s zijn de meest populaire  bewoners

 la rochelle aquarium 

Via een lift die uitkomt in de kwallentunnel start je in het aquarium ,waarna je langs verschillende bakken loopt met verschillende vissen. Na de grote haaientank met o.a. zandtijgerhaaien.Loop je verder langs koralen,octopussen en talloze andere zeedieren. 

Zoetwaterkas

In deze naastgelegen kas die ook nog erbij hoort leven allerlei zoetwatervissen zoals o.a. piranha’s,pacu’s,zoetwaterroggen en arowana’s .Ook hier leven diversen moerasschildpadden en vogels. 

 mondo verde   

Tuinen

Mondo Verde staat  bekend om zijn wereldtuinen . En dat is goed te merken. In 1 dag reis je de hele wereld. Je ziet overal verschillende landschappen en gebouwen .

Dieren

Op het dierenplaza van mondo verde staan  al veel dieren zoals o.a. witte leeuwen, emoes, kraanvogels en apen. Ook door de rest van het park zijn genoeg verblijven te vinden.

Tropische kas

Waan je in tropische sferen en  kijk goed! Er zijn verschillende vogels te zien . In enkele verblijven zitten nog o.a. leguanen,kaaimannen en dwergapen.

Reuzenvolière

In deze grote voliere loopt men door o.a. strandvogels,ooievaars en fazanten heen. Ook is er een verblijf voor zwarte ooievaars.  En voordat je de voliere in gaat kom je nog bij n verblijf voor o.a. oehoes,buizerds en vale gieren.

 

Attracties

Naast dieren en tuinen zijn er ook enkele attracties te vinden zoals o.a. een achtbaan,skydive en een schomelboot.

 dierenrijk
U start bij de ingang waar je o.a. ara's tegenkomt.
Via de wandelroute langs o.a. kraagberen ,beverratten,maki's en wat vogels  kom je uit bij het grote combiverblijf met o.a. aziatische olifanten. Daarna gaan we door en kom je o.a. bruine beren,kamelen,lynxen en gibbons tegen , waarna je op een speelplaats uitkomt. 

 

Vanuit  deze speelplaats lopen we verder via de wandelroute . Eerst gaan we om het ijsberenverblijf heen waar we o.a. uilen,dwergapen en oerossen tegenkomen. Waarna je regelrecht een enorme volière ( europa’s grootste volière) met  o.a. pelikanen,vale gieren,ibissen en koereigers. In een apart deel kun je de zeehonden samen met Europese zeearenden zien .

 

Na deze voliere  volgt een aquarium met garra rufa  visjes die lekker aan je vingers komen kriebelen.  De wandelroute word beëindigt  met verblijven voor o.a. leeuwen,berberapen en wasberen . En natuurlijk kom je uit bij de kinderboerderij.

 dierenpark emmen (oude park gesloten eind 2015)  
Americasa 

Americasa  bevatte  allerlei dieren uit zuid Amerika . Je liep hier door loslopende apen en o.a. vogel en onderweg kwam je diversen  verblijven voor o.a. pacu’s en gifkikkers tegen.

Aquarium

Het aquarium lag deels  ondergronds . In het begin kwam je een verblijf voor degenkrabben tegen. Links was toen het verblijf van de citroenhaaien ( waar ik toen niet in durfde ) Recht door kwam je bij  ander aquariums voor o.a. koralen.

Savanne / Aziatische olifantenverblijf

De emmense savanne was een grote vlakte waar o.a. giraffen,zebtra’s,witte neushoorns en impala’s stonden.  Je kon om dit perk lopen.

Het olifantenverblijf was heel groot . Hier huisde toen een grote kweekgroep  van soms wel over de 10 dieren.

Pantertoren

Dezen toren stond in een verblijf waar rondom allerlei pantersoorten te zien .

 diergaarde blijdorp   
Azie 

Ontdek Azië  .Loop door de Chinese tuin naar het aziehuis waar o.a. vissende katten ,visaya wrattenzwijnen  leven . Ontdek in de taman indah de reuzen van het dierenrijk : De  Indische olifanten,maleise tapirs en Indische neushoorns en o.a. vogel,tijgerpythons en gibbons stelen daar de show. 

Afrika

Ontdek Afrika  .Loop door de krokodillenrivier en ontdek o.a. krokodillen,klipdassen en sporenschildpadden. Op de echte savanne leven  op 2 perken (wat 1 lijkt)  o.a. giraffen,koedoes en grants zebra’s  die je via de wandelbrug ontmoet.  Aan de andere kant vind je de hyena’s en verderop vind je  o.a. nog okapi’s,bongo’s ,gieren,franjeapen en gorrila’s .

Oceanium /arcita/amerika

 Treed binnen via het bassrock strandje waar  zeevogels leven. Hier duik je de noordzee en de Atlantische oceaan hier kom je o.a. zeebaarzen,hondshaaien,steuren en nog veel meer tegen . In de beroemde haaientunnel met o.a. barracuda’,zeeschildpadden,verpleegster en Atlantische mensen haaien. Via het zeelab waar jongere dieren te zien zijn en na vele exposities arriveren we in het rif  bij t caribisch gebied. In deze bakken vind je o.a. murenes,luipaardhaaien, koralen ,doornenkronen en verschillende vissoorten.

 Vanuit daar kom je bij de amazone waar je o.a. het mangrove aquariums voor o.a. koeneusroggen en kleine hamerhaaien te zien  zijn . In de naast gelegen  tropenaquarium kom je o.a. meervallen,kaaimannen,piranha’s en pacu’s tegen .Hier kom je ook Cubaanse hutia’s en dwergapen tegen. Via een gedeelte met o.a.  pinguïns kom je bij het einde waar je de zeeleeuwen vind.

 Dan volgt het Amerika gedeelte   als je naar rechts loopt loop je richting o.a. ijsberen .  Rechtdoor kom je o.a.  bizons,vicuna’s,manenwolven en prairiehonden en diversen vogels tegen. 

 wildpark gangelt   


Wildparkgangelt richt zich voornamelijk op europese fauna. Via de ingang met watervogels lopen we de route  waar we o.a. bruinberen,roofvogels,wilde zwijnen,elanden,en  via een zij paadje zijn nog o.a. vossen en tarpans te zien. Daarna kom je bij de het verblijf van de wisenten. 

 

Via de wisenten loop je richting de rustplaats met horeca en een speeltuin . Hier omheen leven nog o.a. wolven ,heide schapen en  sikaherten. Via de rustplaats en de sikaherten lopen we  richting de zwarte damherten en de ooievaars, waarna we de weg vervolgen langs de lynxen, damherten,edelherten,otters,moeflons,marters en Europese wilde katten.

 zoo keulen   
Olifantenpark

De zoo van keulen is bekend om zijn olifanten die in een groot verblijf wonen. Naast n kweekgroep is hier ook  een kleine mannengroep gehuisvest.

Mensapengebouw/ madegaskar huis

In  het mensapen verblijf  leven vooral de gorrila’s ,bonobo’s en oran oetangs. Naast hen bewonen ook o.a. franjeapen,pygmee oestities en douc langoer het gebouw.

Het madegaskarhuis huisvest o.a. maki’s en vari’s   die een binnen en buiten verblijf bewonen . Ook zijn hier nog madegaskarwevers te zien.

Giraffenhuis/neushoorngebouw

In het huidige giraffenverblijf kunt je  net giraffen samen met impala’s  bewonderen zowel binnen als buiten .

In het oude olifanten verblijf , wonen nu o.a. penseelzwijnen en zwarte neushoorns. Ook hun kun je  binnen en buiten zien .

Roofdier straat

Deze straat begint  al bij de ingang en beslaat bijna  de hele rechterkant van de zoo. Hier kom je zowel kleine als grote roofdieren zoals: tijgers,Aziatische leeuwen,Perzische panters,stokstaartjes,cheetah’s , grizzlyberen en honingdassen.

Tropenhal

Deze  hal begint met een volière  waar o.a. aasgieren,Aziatische nimmerzatten en wolnekooievaars die vrij over je hoofd vliegen. Daarna volgt de tropenkas met eerst een nachtdieren gedeelte waar o.a. luzon nevelratten te zien zijn. Daarna volgt het echte werk , dan kom je in de kas .Hier vliegen diversen vogels los en via een grote grot voeren ze je naar  o.a. boomkangoeroes,gibbons,pythons en palmkaketoes.

Hippodom

In deze kas wonen als hoofdrol spelers de nijlpaarden en nijlkrokodillen. Om het afrikaanse thema af te maken leven hier o.a. ook rotseekhoorns,scharrelaars en gele fluiteenden.

Clemenshof

Dit boerenerf bevatten allerlei  huisdierrassen uit Duitsland. Hier zie je o.a. dwerggeiten,pitou ezels, cavia’s etc. Ook is er een kinderboerderij, waarnaast  de mascotte van fc keulen woont.

Aquarium/terrarium

Ligt niet in de zoo, maar er tegenover . Je betaald het wel met dezelfde ticket.

In dit gebouw leven  in biotoops aquariums diversen vissen. Van koraal tot cliclides .En van schuttersvissen tot meervallen.

Aan de andere kant leven diversen amfibieën en reptielen . Zoals o.a. filipijnsekrokodillen,gekko’s en boomkikkers. En boven leven insekten, zoals vlinders,schorpioenen en mieren. 

 expeditie ecodrome 
(Gesloten)
 

Ecodrome was heel beroemd om zijn opgezette dieren collectie en replica’s van uitgestorven dieren.Die op thema waren gesorteerd . Ook alle attracties eromheen  zoals mammoetbotten opgraven  en de kano vijver was heel in trek.

 

Buiten

Qua dieren was buiten ook zat te beleven. Er was een ruim verblijf voor dwergotters. En je kon genieten van een roofvogelshow met o.a. oehoes en geelkopgieren. En nog veel meer ( wat ik bijna niet meer weet )

Kas

Ook hadden ze een vrij grote kas, waar een groot aquarium lag voor o.a.  piranha’s,zoetwaterroggen,pacu’s ,arowana’s  en kaaimannen . In deze jungle vlogen ook nog  verschillende vogels los.

Museum

Naast  wat exotische  dieren had ecodrome ook veel replica’s en opgezertte dieren in verschillende zalen kon je die toen bewonderen. 

    
   
   
   
   
   
 

homepagede mensenwereld Australie AzieEuropaZuid AmerikaNoord AmerikaAfrikaGastenboekFotoalbumUitgestorven dierensoortenDWA blog Wereld zeeen en oceanen