Exotische boerenerven en natuurvolkeren
Boerenerf
Foutjes
Dierentuin dieren
Paardenrassen
Foutjes


FOUTJES

Kruisingen met dieren in gevangenschap 
Men kweekt al eeuwen met dieren  in gevangenschap. Dit geld niet alleen voor huisdieren maar ook dierentuindieren oftewel wilde dieren . Je ziet in veel dierentuinen  witte tijgers en leeuwen .Dit zijn echter GEEN ALBINO'S ! hier zit wat in het gen .Dit lees je in de onderstaande link . 
link   https://www.allemaalkatten.nl/wilde-katten/tijgers/witte-tijgers   Hier links ziet u een links waar je meer over dit gen kunt lezen. 
albino wallabie   Deze wallabies zijn eigenlijk "gewone" benneth wallabies ,doordat men ging kweken met deze soort in gevangenschap onstond deze albino variant.   
gouden tijger   Gouden tijgers zijn ook eigelijk de "normale" siberische of vaak zelfs de bengaalse tijgers. Door het kweken wat men doet onstaat drze kleur. Het is dus doorgefokt.   
lijger  Het lijkt net een sprookje mar het komt toch voor. Een kruising tussen een leeuw en een tijger: een zogenaamde lijger. Vooral in veel buitenlandse circussen ,waar ze leuwen en tijgers samen houden  zie je ze wel eens.   
witte leeuw   Witte leeuwen zijn eigenlijk geen fout van de mens maar van de natuur, doordat leeuwen in een zuid afrikaans reservaat zodanig hebben gefokt is er door generatie na generatie een witte vacht onstaan. Deze leeuwen leven nu het meest in gevangenschap. Een kleine  100 leeft nog in het wild,maar naar verwachting zullen ze snel uitgestorven zijn aangezien ze teveel opvallen.   
witte tijger   Witte tijgers zijn dus een foutje van de mensen in gevangenschap. Er is wat met de gen (zie link) Toch zijn de exemplaren die je in dierentuinen ziet bijna allemaal doorgefokt.   
 zezel   Zezels zijn ook een fout van mensen. In veel buitenlandse dierentuinen in Amerika en Australie worden zebra's en ezels bij elkaar gehouden. Zo ontstaat dit  foutje.   homepagede mensenwereld Australie AzieEuropaZuid AmerikaNoord AmerikaAfrikaGastenboekFotoalbumUitgestorven dierensoortenDWA blog Wereld zeeen en oceanen