Exotische boerenerven en natuurvolkeren
Boerenerf
Foutjes
Dierentuin dieren
Paardenrassen
Exotische boerenerven en natuurvolkeren

EXOTISCHE BOERDERIJEN EN NATUURVOLKEREN  Niet alleen in de drukke gebieden barst het van de boeren en boerderijen.Maar sommige boeren moeten overleven in de wildernis.In de kou of zelfs midden op de savannes in Afrika. Hier zie je verschillende exotische boeren. 
HYALAYHA VOLK 

Overleven op hoge hoogtes
 
Het Hymalayavolk leeft hoog in de bergen ,waar de lucht heel ijl is.En het altijd koud en besneeuwd is. Oook hun kunnen overleven door hun vee.   
 Tibetaanse yak   Tibetaanse yaks zijn essentieel voor het hymalayavolk. Ze leveren hen melk,vlees en wol. Van de botten maken ze hun woningen. Tibetaanse yaks kunnen goed klimmen dankzij de kussentjes onder hun hoeven. Ook bestaat er nog een kleine wilde populatie.   
INUIT 

Overleven in de ijzige kou 
De inuit moet overleven op de koudste plek op aarde.Noord Canada,Groenland en de Noordpool.Hier overleven ze vooral door de jacht,maar ze hebben ook vee. 
Huisrendier  Huisrendieren zijn vaak kruisingen tussen de steppe rendieren en bosrendieren. Voor de Inuit  zijn ze van levensbelang.Ze brengen vlees en melk op.Maar de vacht houd hen warm.En van het afval maken ze jachtwapens en huizen mee. 
Husky  Husky's worden ook wel sledehonden genoemd. In scandiavie en Rusland worden ze daarvoor gebruikt. Husky's  zijn sterke honden.En een van de eerste afstammelingen van de wolf. Ze kunnen ook niet blaffen,maar huilen meer. 
 MASSAI 

Overleven in hete droogtes 
 De massai  zijn Afrikaanse boeren, die met hun vee door de savannes trekken. Ook jagen ze op wild om te overleven. Hun huizen zijn gemaakt van grassen ,takken en leem.   
 Afrikaanse boerengeit   Afrikaanse boerengeiten herken je aan hun bruine kop en het witte lichaam.Ze hebben net als Nubische geiten hangoren. Afrikaanse boerengeiten zijn ook een minder bekende geitenras.  
Dahomney dwergrund   Dahomney dwergrunderen zijn ooit van Afrika naar Europa overgewaaid.  Oorspronkelijk waren ze bedoeld als vleesvee.Tegenwoordig worden ze ook op veel kinderboerderijen gehouden,omdat ze vrij makkelijk zijn.   
 Dwerggeit   Dwerggeiten is in Europa het meest bekende geitenras. In Afrika worden ze als melkgeiten gehouden.Hier in Europa zijn ze veelvuldig op kinderboerderijen en particulieren te vinden.   
 Dwergzebu   Dwergzebu's zijn een van de kleinste runderrassen op aarde.  In India zijn ze zelfs heilig.In afrika worden ze voor het vlees  en melk gehouden. Ook word er wel eens bloed van hen gedronken,als bijgeloof dat het geneeskrachtig is.   
 Kameroenschaap   Kameroenschapen zien we in Europa ook veel terug in de kinderboerderijen en ook bij particulieren. In Afrika  houden ze hen voor het vlees en melk. Rammen kunnen grote hoorns krijgen.   
 Nubische geit   Nubische geiten zijn vrij grote geiten,met een hoge melkproductie.Dit is ideaal voor de Massai. Hierom worden ze veelvuldig gehouden. Ook in Europa worden ze op kinderboerderijen en particulieren veel gehouden.   
 Watutsi rund  Watutsirunderen vallen heel erg op door hun indrukwekkende hoorns. Die voor kracht staan in de Afrikaanse cultuur.Stieren hebben overigens grotere hoorns dan de koeien.Stieren zijn ook donkerder van kleur.  
 Zwartkopschaap   Zwartkopschapen danken hun naam aan hun zwarte kop. Ze worden veelvuldig gehouden in de Massai.Bij Europese particulieren en kinderboerderijen zijn ze iets zeldzamer.   
 MONGOOLSE NORMADEN 

Oosterse normaden die we kennen uit 1001 nacht 
 Ook de mongoolse normaden  leven van hun vee. Ondanks dat het zomers heel heet is en 's winters ijskoud hebnben ze het toch nodig.   
Kazachstaanse kameel
 
 Kazachstaanse kamelen worden ook wel de huiskamelen genoemd.En zijn dus de tamme variant van de wilde kameel.Ze bevatten dezelfde eigenschappen.Alleen kan dit "huisdierras" ook nog wit en zwart kleuren. Huis of kazachstaanse kamelen  worden  gebruikt als lastdier.Ook de melk word gedronken en het vlees word gegeten.   
 Syrische geit   Syrische geiten zijn typische geiten uit het midden-oosten. Ze worden voornamelijk gehouden voor hun melk.Buiten het midden-oosten zijn ze zeldzamer aan het worden.   


homepagede mensenwereld Australie AzieEuropaZuid AmerikaNoord AmerikaAfrikaGastenboekFotoalbumUitgestorven dierensoortenDWA blog Wereld zeeen en oceanen